Niemand dacht dat ze er nog zouden zijn: beelden van de allereerste uitzending van de Super Bowl. Omroepen CBS en NBC, die de Super Bowl uitzenden, hebben geen banden van die allereerste uitzending uit 1967 bewaard.

Maar nu is er iemand die de beelden op zolder heeft gevonden. De vader van Troy Haupt bleek de uitzending te hebben opgenomen met een Quadruplex opnameapparaat, een unicum in een tijd dat er nog geen videorecorders bestonden. Hij had vlak voor zijn dood, eind jaren zeventig, de Scotch banden aan zijn ex-vrouw gegeven als ‘appeltje voor de dorst’. Maar z’n vrouw zette de banden op zolder en vergat ze. 

Tot Troy in 2005 door een jeugdvriend werd gebeld. Die had een artikel gelezen waarin stond dat beelden van Super Bowl 1 zeker een miljoen dollar waard zouden zijn.  En die herinnerde zich de tas op zolder waar banden in zaten waar Super Bowl 1 op stond. Troy wist van niets, maar sprak met zijn moeder en die zei achteloos; ja, die staan nog steeds op zolder.

Maar in plaats van een miljoen dollar bood de NFL hem slechts 30.000 dollar. En CBS was geïnteresseerd in een interview, met daarbij het uitzenden van enkele minuten van de beelden, omdat dit jaar de 50e editie is van de Superbowl.

Ze waren bereid hem daar 25000 dollar voor te betalen, maar de NFL stak er een stokje voor door van CBS te eisen dat dit niet voor de Superbowl mocht worden uitgezonden. En dus zit Troy nu met de banden die hij aan niemand kwijt kan. ‘Het voelt als het winnen van twee gouden tickets, maar je mag de chocoladefabriek niet in’, vertelt hij in de New York Times, waar hij voor het eerst zijn verhaal vertelt.

 

Jan Slagter’s liefdesleven is trending

Oud SP-leider Jan Marijnissen en Omroep MAX baas Jan Slagter zijn al de hele dag trending. En dat allemaal vanwege een primeur van de Telegraaf. Evert Santegoeds weet het namelijk zeker: Jan Slagter heeft een affaire met de dochter van Jan Marijnissen, de bijna 32 jaar jongere Lilian. Slagter zou sinds december al niet meer thuis bij zijn vrouw wonen, maar in hotels.

 

In de hal van het MCL staat sinds enige tijd een piano die bezoekers kunnen bespelen. Er wordt geregeld gebruik van gemaakt. Vandaag nam een 98-jarige(!) pianiste plaats aan het klavier. Jant Boersma-Smit uit Veenwouden speelde enkele Fryske ferskes en Nederlandstalig repertoire. Ogen en oren laten haar helaas een beetje in de steek, maar het plezier in musiceren is er volop!

Posted by Medisch Centrum Leeuwarden on Monday, February 1, 2016