Caroline Langlade overleefde de aanslag in poppodium Bataclan -morgen een jaar geleden-, waar ze met tientallen anderen drie en half uur opgesloten zat in de kelder van het gebouw. 

Langlade is nu bestuurslid van de stichting Life for Paris. Ze probeert via een website, bijeenkomsten en op sociale media een aanspreekpunt te vormen voor nabestaanden en overlevenden van de aanslagen. Ze proberen overzicht te houden in wat voor problemen ze hebben en hoe ze elkaar kunnen helpen. 

Veel overlevenden van de Bataclan die ernstig getraumatiseerd zijn, krijgen nog steeds geen goede hulp. Veel slachtoffers blijken ook medische klachten te hebben. Volgens Langlade zijn vier mensen die de aanslagen overleefd hebben alsnog overleden: drie aan zelfmoord en een aan hartklachten.  

EenVandaag bezoekt ook de wijk waar verschillende café’s beschoten zijn en praat er met een buurtbewoner die verschillende slachtoffers de laatste minuten van hun leven hielp. Hij zet zich nu in voor betere scholing en voorzieningen voor eerste hulp in geval van ongelukken en aanslagen.