Het overlijden van voetballegende Johan Cruijff maakt niet alleen veel los in Nederland, maar ook Spanje rouwt om de voetballer. Cruijff had longkanker en stierf op 68-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn familie in Barcelona.

Buiten bij het stadion van FC Barcelona komen supporters samen om Cruijff te gedenken. Sommigen leggen bloemen neer van een beeld van de voetballer.

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mart Smeets schreef donderdag een blog naar aanleiding van het overlijden van Cruijff:

We gedenken hem, een wonderlijk vrije geest, een briljant voetballer en een buitengemeen mens: ongrijpbaar en soms niet te begrijpen

 Van 1964 tot 1973 speelde Cruijff bij Ajax, waarna hij naar FC Barcelona vertrok. Daar speelde hij tot 1978. Ook was hij van 1988 tot 1996 trainer bij de Spaanse club. FC Barcelona eert Cruijff met een filmpje waarin hij bedankt wordt voor zijn werk. Verslaggever Wout van Ervan ging naar de stad waar de voetballegende veel heeft betekend. In EenVandaag zijn reportage.  

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.