Autoverzekeringen worden in rap tempo duurder. De premie van een nieuw afgesloten verzekering is in een half jaar tijd met gemiddeld 12 procent gestegen. De prijs van een autoverzekering is daarmee weer terug op het niveau van 2006. Dat blijkt uit een analyse van de autopremies van de tien populairste aanbieders door vergelijkingssite Independer, dat verwacht dat de ingezette trend verder zal doorzetten. 

Niet alleen de premies van nieuwe polissen gaan omhoog, verzekeraars verhogen ook de premies van bestaande klanten, stellen Independer en de Consumentenbond. Een aantal verzekeraars heeft de premies nog niet opgeschroefd, maar zal dat naar verwachting op korte termijn ook doen. 

Daar komt bij dat verschillende verzekeringsmaatschappijen met tegenvallers kampen door het noodweer dat het zuiden van Nederland in juni trof. Autoverzekeraars werden door de regen- en hagelstormen geconfronteerd met een kostenpost van zo’n 200 miljoen euro, blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. Achmea - met 23% marktleider in autoverzekeringen - kondigde vorige week aan dat het waarschijnlijk de premies van een aantal schadeverzekeringen zal moeten verhogen.

De autoschademarkt was de afgelopen jaren het toneel van een ware prijzenoorlog. Om maar marktaandeel te winnen hielden verzekeraars de prijzen bewust laag. Zo laag dat ze op iedere euro premie tien cent moesten toeleggen om uit de kosten te komen. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich zorgen over die ontwikkeling en noemt de aanhoudende verliezen die de branche lijdt ‘onhoudbaar’. Uit cijfers van DNB blijkt dat het gezamenlijke verlies van autoverzekeraars vorig jaar verder is opgelopen. Boekten ze in 2014 nog een negatief resultaat van 221 miljoen euro, in 2015 was dat gestegen naar 309 miljoen euro.  

DNB riep verzekeraars begin dit jaar al op iets te doen aan de verliezen. Daarnaast maken ook externe oorzaken dat verzekeraars de premies nu wel moeten verhogen. Zo neemt het gemiddelde claimbedrag toe. Vooral de vergoedingen voor letselschades vallen hoger uit door oplopende advocaatkosten en door verhoging van de pensioenleeftijd waardoor slachtoffers langer recht hebben op smartengeld. Daarnaast drijft de toename van complexe technologie in auto’s de kosten van reparaties op. 

EenVandaag gaat langs bij een schadeherstelbedrijf in Rotterdam en spreekt met Suzan Samson van prijsvergelijker Independer en directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.