We staan aan de vooravond van grote veranderingen in de manier waarop we ons verplaatsen. En ‘dieselgate’, de fraude van Volkswagen in de Verenigde Staten, is een van de eerste scheurtjes in het machtige bastion van de auto-industrie.

Dat zeggen voorstanders van elektrisch rijden.

Dat is volgens experts dan weer onzin: de grote autofabrikanten gaan dit schandaaltje echt wel overleven. Feit is wel dat de auto-industrie sinds kort wakker is geschud door het succes van Tesla.

Gaan grote autofabrikanten met hun brandstof-auto’s dezelfde weg als het filmrolletje, de Nokia-telefoon en de CD? Komt de grote technologische vernieuwing van buiten de sector nu Apple en Google hun eigen auto’s ontwikkelen?

In EenVandaag de analyse van Maarten Steinbuch, hij is hoogleraar Automotive Technology, Roy Kleijwegt, autojournalist van het blad Autoweek en Paul Jan Jacobs die juist volgende week Ecomobiel organiseert, een beurs over duurzame mobiliteit. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.