Griekenland zucht onder de grote aantallen vluchtelingen die er toestromen. Via de eilanden -onder meer Kos en Lesbos- proberen vele duizenden migranten de hoofdstad Athene te bereiken.

Athene is een belangrijke tussenstop voor de vluchtelingen, die op zoek zijn naar een beter leven in West- en Centraal-Europa. Verslaggever Bram de Waal is in de Griekse hoofdstad en doet verslag van de situatie in de opvangkampen. Hij spreekt onder meer vluchtelingen die  in de haven aankomen vanuit Kos.

De migranten komen met veerboten naar Athene en worden nu ook -summier-  door de Griekse autoriteiten nu van de eilanden naar de hoofdstad overgebracht, omdat de eilanden de toestroom niet meer aankunnen. De mensen verblijven in tentenkampen in parken, tijdelijke containerwoningen of gewoon in de buitenlucht, op zoek naar een beter leven in Europa.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.