Het klinkt misschien raar, maar een arts weet vaak niet wat het beste is voor zijn patiënt. Bij veel aandoeningen kan hij namelijk kiezen uit verschillende behandelingen.

Medisch specialisten vinden dan ook dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar wat de beste behandeling is. Maar dat kost geld, miljoenen euro’s zijn er nodig. En omdat er uiteindelijk veel zorggeld mee kan worden bespaard, doen de artsen een beroep op de geldbuidel van de zorgverzekeraar.

EenVandaag deed samen met de Orde van Medisch Specialisten onderzoek onder ruim 2000 artsen. Van hen geeft 61 procent aan in minstens een kwart van de gevallen niet te weten welke behandeling de beste is. Het onderzoeksrapport kunt u rechtsboven in beeld downloaden.

In de uitzending reageren o.a. Frank de Grave van de Orde van Medisch Specialisten en Andre Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland. 

Download

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.