De PvdA wil af van schoolbestuurder en PvdA-senator André Postema. Maar dat wordt wel heel pijnlijk duidelijk na een blunder van Kamerlid Lilianne Ploumen op WhatsApp.

Ploumen wilde een bericht sturen naar fractieleider Asscher over Postema. “Lo, we kunnen Postema niet overend houden. Iemand moet nu bellen dat hij de eer aan zichzelf moet houden. Debat is slechtst denkbare scenario”, tikte Ploumen.

PvdA-Kamerlid Lilian Ploumen blundert met WhatsApp-status

Maar Ploumen maakte een fout. In plaats van een appje, direct te richten aan Asscher, maakte ze er een statusbericht van. Op dat moment is het bericht voor iedereen zichtbaar die de telefoongegevens van Ploumen heeft.

Ploumen bevestigt blunder

Ploumen heeft inmiddels bevestigd dat ze het berichtje stuurde en dat haar partij wil dat Postema uit zichzelf opstapt. De vmbo-bestuurder ligt zwaar onder vuur, omdat hij als schoolbestuurder verantwoordelijk is voor de vele fouten die zijn gemaakt tijdens de vmbo-examens in Maastricht. Ook is hij fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer. De Tweede Kamer wil dat hij opstapt, maar dat weigert Postema vooralsnog. Kamerlid Van Den Hul probeerde Postema nog uit de wind te houden en dat stuitte tot veel onbegrip bij het CDA, PVV en VVD. Blijkbaar heeft de PvdA ook neus gekregen van de hele situatie, want nog tijdens het debat met Postema tikte Ploumen haar berichtje aan fractieleider Asscher.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.