Om zes uur Nederlandse tijd, twaalf uur lokaal, ‘noon’, aan de Amerikaanse oostkust, is het zover: Trump is dan, als er niks gebeurt, de 45ste president van de VS.

Om half 2 Nederlandse tijd twitterde hij voor het laatst.

Daarvóór bedankte hij iedereen voor het geweldige inauguratie-concert gisteravond. Dat Concert vond plaats in Washington zonder noemenswaardige artiesten. 

Zelf Kanye West was er niet, vreemd, hij was niet eens gevraagd! En dat terwijl zelfs de neusfluit-vereniging uit Ankeveen nog was benaderd. Waarom dan niet Kanye, de grootste artiest op aarde? Vriend van Trump en naar eigen zeggen de volgende president van de USA?

Volgens het Trump Team is de inauguratie een ‘Traditioneel Amerikaans’ gebeuren, en daar past Kanye West niet bij. 

Rustig?

Grappig dat de voor- en tegenstanders van Trump zich duidelijk laten horen op sociale media. 

Zo kopt de Britse krant de Daily Mail, behoorlijk pro-Trump: “Donald Rocks DC”, 

met een foto van een triomfantelijk kijkende Trump met zijn eega aan de arm voor het beeld van Abraham Lincoln. 

Donald rocks DC: Trump gets a rousing presidential welcome as thousands gather at Lincoln Memorial inaugural concert https://t.co/XfPgU8N2bj pic.twitter.com/RkMYMjuLsx

Maar op de sociale media worden juist veel foto’s gedeeld waarop duidelijk te zien is hoe weinig mensen er zijn komen opdagen. 

Veel foto’s van lege pleinen waar de laatste keer bij Obama het nog zwart zag.

Taken within the hour, here's the non crowd for Trump's inauguration concert. Sad. Empty. #TrumpInauguration #nobodylikesyouoryourmusic pic.twitter.com/Tr76Nl8Nsk

‘The Palmer Report’ brengt een artikel waarin ze zeggen bewijs te hebben dat Trump mensen heeft betaald om aanwezig te zijn. “Paid Seat Fillers”, hebben ze over. 

Maar goed, weinig belangstelling, hij kwam toch langsparaderen, gisteravond onze tijd, voor het Lincoln Memorial in Washington. 

OP… muziek van the Stones.

Het nummer Heart of Stone, het klonk nogal brak. Was het een cassettebandje of toch de langspeelplaat?

De Stones móeten wel boos zijn: 

Het is algemeen bekend dat de Stones Trump hebben gevraagd hun muziek niet meer te gebruiken. 

Het wordt gezien als een poging om de heren Jagger, Richards en Watts te trollen, zoals dat heet.

Met name het gebruik van "Heart of Stone," ‘one of the bitterest love songs ever released’, aldus het blad rolling stone, met zinnen als: “doe maar verdrietig, dat maakt me alleen maar blij!”, wekt verbazing. 

Er staan nog 2 stones songs op de playlist van de inauguratie : "Let's Spend the Night Together," en ”You Can't Always Get What You Want" 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.