Er is een nieuwe trend gaande in marketingland en dat is om doodnormale producten om te bouwen tot stoere producten voor mannen.

Er was al de mannentandpasta, maar vandaag gaat het op Twitter over mannenthee en mannenkaas. Kaas voor kerels, heet het. En dan verwacht je misschien grote stoere blokken oude kaas, die je met een goed glas bier naar binnenwerkt… maar nee. Kaas voor kerels is niets meer en niets minder dan een kuipje smeerkaas. 

En dat werkt op de lachspieren van menig twitteraar. 

De website van de kaasfabrikant biedt geen soelaas over waarom zij de smeerkaas iets voor kerels vinden. Het enige wat mannelijk zou kunnen zijn is dat het inderdaad wel smeerkaas van oude kaas is die extra pittig is.

En de mannenthee? Dat is een volgens de makers ‘een krachtig, kruidig brouwsel van zwarte thee, gember, chili, pepermunt, zoethout, kaneel, kruidnagel, ginseng, venkel en kardemom’. En dan geen gedoe met losse thee natuurlijk, maar in zo’n handig zakje.

Columnist Sylvia Witteman vindt het alemaal maar onzin, twittert ze.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.