"We beginnen ons steeds meer zorgen te maken." Het gaat niet goed met het onderhoud van onze bruggen, viaducten en sluizen. Dat zegt collegelid Francine Giskes van de Algemene Rekenkamer.

Vandaag stuurden verschillende branche-organisaties een brandbrief aan de minister. Ze schrijven dat er veel meer geld en snelheid nodig is voor de aanpak van achterstallig en uitgesteld onderhoud aan deze enorm belangrijke infrastructuur.

Geen geld voor onderhoud, wel voor nieuwe projecten

Anderhalve week geleden uitte de Algemene Rekenkamer al flinke kritiek op de manier waarop de minister omgaat met het onderhoud van onze bruggen en viaducten. "Er zijn momenteel 26 locaties die zo acuut zijn dat ze direct opgelost moeten worden", zegt collegelid Francine Giskes. "Dit kan ook, want de minister heeft hier extra geld voor. Dat geld wordt alleen vooral aan nieuwe projecten besteed."

Giskes vindt dat minister Van Nieuwenhuizen de Tweede Kamer veel duidelijker moet informeren over de werkelijke stand van zaken. "Je kunt ergens de aandacht op vestigen, maar je kunt het ook wegmoffelen." Ze merkt dat ministers vaak verteld moet worden dat ze de Kamer goed moeten informeren. "De minister wuift het niet weg, maar wekt ook niet de indruk dat ze het actief gaat aanpakken. Er is een taskforce ingesteld die dit gaat onderzoeken."

'Je kunt ergens de aandacht op vestigen, maar je kunt het ook wegmoffelen', zegt Francine Giskes. Ze uit flinke kritiek op minister Cora van Nieuwenhuizen.

400 miljoen euro nodig

Uit onderzoek van EenVandaag en NH Nieuws bleek vorig jaar al dat tientallen bruggen en viaducten dusdanig ernstige problemen vertonen door achterstallig onderhoud dat er 'onacceptabel' risico bestaat op instorten. Giskes legt uit dat het achterstallig en uitgesteld onderhoud inmiddels oploopt. "Om dat onderhoud op te lossen, zou er nu ruim 400 miljoen euro bij moeten."

"Het is gek dat het oploopt, want er is wel geld voor", zegt Giskes. "Deze minister gebruikt het geld voor nieuwe wegen. Het is natuurlijk altijd leuker om nieuwe dingen te doen, maar dit is gewoon nodig."

Op onderstaande kaart is te zien welke bruggen en viaducten in Noord-Holland dringend onderhoud nodig hebben:

Het is niet de eerste keer dat de Rekenkamer zeer kritisch is over hoe de minster van Infrastructuur en Waterstaat omgaat met achterstallig en uitgesteld onderhoud. In 2014 wees de Algemene Rekenkamer ook al op deze problemen, maar 5 jaar later is er nog weinig verbeterd.

"Het gaat over honderden miljoenen en naarmate we langer wachten, wordt dit bedrag alleen maar groter." Giskes benadrukt dat de Tweede Kamer ook wel iets actiever op dit dossier zou mogen zitten. "Het probleem wordt zo groot dat Kamerleden hier ook van doordrongen zouden moeten zijn."

info

Merwedebrug

In oktober 2016 wordt de Merwedebrug afgesloten voor al het vrachtverkeer. Er zou sprake zijn van haarscheurtjes. Maar uit onderzoek van EenVandaag begin dit jaar, blijkt dat de staat van de brug veel slechter is dan gedacht. Expert spreken dan van een restlevensduur van de brug van 6 dagen. Hoogleraar constructieleer Rob Nijsse van de TU Delft zegt hierover in de uitzending: "Nederland is hier door het oog van de naald gegaan." Dat het ernstig mis kan gaan, wordt duidelijk op 14 augustus in het Italiaanse Genua. Na hevig noodweer stort de Morandi-brug in. Ruim 40 mensen komen om het leven. Nog dezelfde avond zegt minister Cora van Nieuwenhuizen in het programma 'Laat op één' dat dit in Nederland nooit voor kan komen, omdat de bruggen en viaducten in Nederland veel beter in de gaten worden gehouden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.