Een agent met PTSS heeft beslag laten leggen op de rekeningen van de Nationale Politie. Zij wacht al ruim een jaar op betaling van €1260 door de politie. De rechtbank Noord-Nederland veroordeelde de Nationale Politie op 24 oktober 2017 tot het betalen van dit bedrag. Dit bedrag moet betaald worden omdat de politie niet tijdig heeft gereageerd op een aansprakelijkheidsclaim van deze agent. De agent ziet het als een wanhoopsdaad omdat de politie niet reageert of betaalt.

Geen reactie op bevel tot betaling

De gerechtsdeurwaarder heeft het bevel tot betaling op 8 maart 2018 afgegeven aan de Nieuwe Uitleg 1 in Den Haag, het hoofdkantoor van de Nationale Politie. De politie kreeg twee weken de tijd om te reageren dan wel te betalen. Maar er kwam weer geen reactie. De gerechtsdeurwaarder heeft daarna de politie nogmaals een week extra de tijd gegeven om te betalen of te reageren. Ook daarop kwam geen reactie. Na die week heeft de deurwaarder het beslag gelegd op de politierekening.

Lees ook:

Bedrag contant betaald door de politie

Volgens de agent heeft de politie afgelopen dinsdag 3 april het bedrag contant betaald aan de deurwaarder. Daarbij zijn ook de kosten van de deurwaarder, enkele honderden euro’s, betaald. De agent geeft aan dat ze op dit moment nog een bedrag van €15.000 euro tegoed zou hebben van de Nationale Politie. Dit bedrag is door de rechtbank bepaald, aldus de agent. Ook hiervoor is beslaglegging aangezegd,  maar daarop is tot op heden niet gereageerd. De vijftienduizend euro is de maximale dwangsom die de politie opgelegd kreeg voor het niet tijdig reageren op de aansprakelijkheidsstelling door de agent. De agent in kwestie zit al sinds 2014 thuis met PTSS. De zaak speelt sinds begin 2000.

reactie
clock 06-04-2018 14:48

Reactie Nationale Politie aan EenVandaag

"Het klopt dat er een bedrag betaald is van 1600 euro. Voor zover wij weten, is dat niet contant gebeurd, maar gewoon via het opgegeven bankrekeningnummer. De openstaande dwangsom (van 2800 euro en niet 15.000 euro) gaat ook betaald worden.  Vandaag is de commissie bijeengekomen die zich buigt over de specifieke situatie van deze agent. De verwachting is dan ook dat er snel uitsluitsel komt."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.