Over 10 dagen is het Earth Day, en NASA heeft daar dit jaar iets bijzonders voor bedacht. Net als je hier in Nederland rotondes of parkbankjes kunt adopteren kun je bij de NASA nu stukjes aarde adopteren.

Speciaal voor Earth Day hebben ze de aardbol opgedeeld in 64000 virtuele stukken die te adopteren zijn op een speciale site. Je kunt je naam invoeren in de Adopt The Planet website en dan krijg je automatisch een eigen stuk wereld aangewezen. En niet een klein stukje, maar een flink gebied van ongeveer 55 miles breed. Let op: de kans is groot dat dit een stuk water zal zijn, gezien het feit dat onze planeet voor meer dan 70 procent uit water bestaat.

Je krijgt vervolgens een certificaat met daarop je naam, datum van de adoptie, een ID nummer en de coördinaten van je stuk aarde. Als je je stuk vervolgens verder gaat ontdekken op de website, belooft NASA je een spectaculair zicht op onze planeet zoals je die nooit eerder hebt gezien. Je kunt ook de overige 63999 stukken van andere bekijken.

De adoptie is symbolisch, dus je kunt geen enkele rechten ontlenen aan je adoptiecertficaat, licht de NASA zekerheidshalve nog toe. Meer dan 20.000 stukken aarde zijn inmiddels geadopteerd.

Presentator en ophefkoning Lammert de Bruin trof het, hij kreeg een stuk Zuid Frankrijk:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.