Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) investeert nog steeds in bedrijven die kernwapens maken. Dat blijkt uit cijfers van vredesbeweging PAX.  

In het rapport 'Don't bank the Bomb' dat vandaag verschijnt komt uit investeringscijfers naar voren dat ABP nog steeds voor honderden miljoenen investeert in dit soort bedrijven, veel meer dan de meeste Nederlandse financiële instellingen.

Pensioenfonds ABP beloofde eerder dit jaar nog in EenVandaag dat ze hun investeringsbeleid zouden heroverwegen. Toen bleek uit cijfers van PAX dat Nederlandse financiële instellingen voor honderden miljoenen euro's investeren in bedrijven die kernwapens maken. En het APB was met bijna een miljard euro de grootste geldschieter.

Uit onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel bleek toen al dat 64% van de ABP-leden niet wilde dat hun pernsioengeld gebruikt wordt voor de bouw en ontwikkeling van kernwapens. Het ABP beloofde naar aanleiding van het onderzoek te rade te gaan bij haar leden. Uit de nieuwe cijfers van PAX blijkt dat er weinig is veranderd.

Bekijk hieronder het item van 7 januari terug.