De 22-jarige Laura zit al drie maanden vast in een cel in Qatar. Dit gebeurde na een avondje stappen, nadat ze aangifte wilde doen van verkrachting. Toen ze aangifte wilde doen, werd ze aangehouden op verdenking van buitenechtelijke seks, iets dat strafbaar is in het emiraat in het Midden-Oosten. Ook de vermeende dader zit vast.

De jonge vrouw uit Utrecht was samen met een vriendin op vakantie in Qatar. Na een paar drankjes in de Crystal Lounge van het Doha Hotel voelde ze zich onwel worden. Ze herinnert zich nog flarden van de avond: iemand trekt haar mee de taxi in en even later ziet ze een man bovenop haar. Naar eigen zeggen is ze gedrogeerd en verkracht, maar op het politiebureau wordt zij beschuldigd en vastgezet.

Volgens advocaat Brian Lokollo doet de Nederlandse ambassade weinig om de Utrechtse te helpen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt echter haar wel bij te staan. Laura wilde eerst geen advocaat, maar op aanraden van het ministerie heeft ze er nu wel een gezocht. Aanstaande maandag is de eerste inhoudelijke zitting van de zaak.

Inmiddels zijn er ook Kamervragen gesteld naar aanleiding van de arrestatie. Bijna alle partijen willen opheldering over de Nederlandse vrouw in Qatar:

In EenVandaag een gesprek met moeder Marian, die bang is haar dochter nooit meer terug te zien. Ze is ten einde raad:

Ook spreken we haar advocaat Brian Lokollo. Volgens hem is Laura radeloos.