Mario H. moet 10 maanden de cel in voor zware mishandeling van Jack S. De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de ‘wraakvader’ tot een gevangenisstraf en legde hem een geldboete op. Voor moord en doodslag is hij vrijgesproken. 

Het OM eiste eerder 6 jaar cel tegen de inwoner van Helmond voor het toetakelen van de man die zijn dochter zou hebben belaagd via Instagram. H. startte een klopjacht op Jack S. die landelijke aandacht kreeg. De vader wilde Jack van de straat krijgen en voorkomen dat andere meisjes ook prooi zouden zijn voor de internetpraktijken van S.  

De rechter oordeelt vandaag dat van poging moord geen sprake is, Mario wilde Jack niet doden. Voorbedachte rade voor zware mishandeling is er volgens de rechter wel. De actie van Mario is volgens de rechter “invoelbaar maar absoluut niet toegestaan”. Hij was bovendien door de politie meerdere keren gewaarschuwd niet zelf in te grijpen. 

Jack S., het slachtoffer van de mishandeling, moet volgende maand voorkomen voor onder andere smaad, bedreiging en computer vredebreuk.

Bekijk hier de reportage die EenVandaag eerder maakte over Mario H.: