Een opvallende trend in het liefdesleven van tieners. Ze hebben steeds vaker relaties waarbij ze elkaar niet 'in real life' ontmoeten, maar alleen online. Dat blijkt uit een poll van The Internet Matters, gepubliceerd in The Sun. 1 op de 10 jongeren zegt dat ze relaties alleen maar digitaal aangaan en 1 op de 5 zegt dat wel te zouden willen. 

41 procent geeft aan dat ze het makkelijker vinden om online over hun gevoelens te praten dan face to face. En een kwart geeft aan dat ze het makkelijker vinden om online een relatie te vinden, en als ze die eenmaal hebben gevonden zegt 7 op de 10 online met hun partner te chatten. 

Psycholoog en Internet Matters ambassadeur Dr. Linda Papadopoulos zegt dat de cijfers onderbuwen hoezeer relaties zijn veranderd door de komst van internet en social media. "Voor het eerst verliefd worden is altijd al een mijnenveld geweest en nu helemaal, omdat het op social media vooral gaat om het laten zien dat je een leuk leven heb." Ze waarschuwt ervoor dat kinderen beter voorbereid moeten zijn op minder leuke dingen die kunnen gebeuren. Daarom spoort ze ouders aan om er met hun kinderen over te praten. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.