meer NPO

Jeroen Illy

Jeroen Illy

Jeroen Illy is eindredacteur van EenVandaag. Hij is gemiddeld twee keer per week verantwoordelijk voor de samenstelling van de uitzending. Daarnaast is hij chef van de clusters Economie en Zorg.

Jeroen werkte lang als redacteur en verslaggever bij de NCRV, bij de actualiteitenprogramma’s Hier en Nu (1994-1996) en Netwerk (1996-2008). Twee jaar (2008 – 2010) was hij samensteller bij Netwerk.

In 2010 werkte Jeroen als eindredacteur bij het wekelijkse NCRV-magazine Altijd Wat. Twee jaar later werd hij manager televisie bij de NCRV, en werd hij verantwoordelijk voor alle televisieprogramma’s bij de omroep. Toen begin 2014 de fusie tussen de KRO en de NCRV een feit werd, werd Jeroen hoofdredacteur journalistiek bij de fusieomroep.

In de zomer van 2014 vertrok Jeroen Illy bij de omroep, en startte hij met zijn oud-collega Frank du Mosch een eigen productiebedrijf.

Het journalistieke bloed stroomt toch waar het niet gaan kan, het dagelijkse nieuws bleef trekken en toen bij EenVandaag in 2016 een vacature voor eindredacteur op de borden kwam, besloot Jeroen te solliciteren.