De commercie lijkt de Valentijngedachte te hebben gekaapt, maar toch is er ook op de moderne social media nog ruimte voor hoe het ooit was: iemand anoniem de liefde verklaren.

Niet via een briefje door de bus, maar door middel van een speciale Valentijnstweet. Je kunt het twitteraccount @Valentijntwiets in een DM sturen  wat je je geheime crush wilt sturen. Het account verstuurt de boodschap dan namens jou, zonder je naam erbij te zetten.

Een andere nieuwe dienst voor mensen die een minder romantische boodschap willen versturen vandaag, slaat zo aan dat het aan hun eigen succes ten onder is gegaan. Op de website Pleuropbloemen.com kon je een bos verwelkte bloemen laten sturen naar je ex of naar je geliefde met wie je het uit wil maken. 

Voor een euro kon je 1 dooie bloem versturen, voor 2 euro een stomme brief en voor 4,50 euro een verlept boeket. Dit weekend giang de site online, maar het kreeg zoveel bestellingen, dat het niet meer aan de vraag kon voldoen. Daarom sloot de webshop voortijdig. Er zijn vandaag naar 100 ongelukkigen dode bloemen en stomme brieven verstuurd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.