Een 3 minuten lang durend spotje van een bekende gele supermarktketen houdt de gemoederen bezig. De spot is eigenlijk de clip van een liedje, 'Samen vieren we kerst', gezongen door een scala aan bekende Nederlanders. het nummer is geschreven door René Froger en het is onderdeel van een actie om geld op te halen voor de Voedselbank.
Een heel goed doel natuurlijk, alleen gaat de discussie helaas over andere zaken. Ten eerste viel iedereen over de reclamespot, die het midden houdt tussen de Coca Cola Kerstreclame en de clip van band Aid. Jatwerk dus. Ten tweede is duidelijk dat er veel geld aan besteed is. Waarop de vraag bovendreef of alle meewerkende BN'ers hier geld voor betaald kregen. In plaats van dat het naar het goede doel gaat. Eén van de artiesten, Lange Frans maakte vanmorgen op de radio bij Q-music een einde aan die onzekerheid.
Hij vertelde dat artiesten konden kiezen: betaald krijgen of het bedrag aan de Voedselbank schenken. Hij koos ervoor betaald te krijgen. Volgens de Jumbo klopt dit echter niet. Artiesten zouden alleen een onkostenvergoeding hebben gekregen. Hoe hoog die vergoeding is, wil de supermarkt niet kwijt. Als klap op de vuurpijl kwam de Telegraaf nog met een rare actie.
Zij schreven op hun site twee berichten over al deze ophef. Maar na een tijdje werden allebei de artikelen offline gehaald, gewoon helemaal van de site verwijderd. Zou dat kunnen zijn omdat de supermarkt een grote adverteerder is in de krant? Nee, zo zegt een redacteur van de internetredactie. Volgens hem zijn de artikelen verwijderd omdat het 'een storm in een glas water' is. 'Het sop is de kool niet waard', aldus de Telegraaf.
Journalisten VS mogen geen gympen aan bij William en Kate
Prins William en Kate bezoeken komend weekend de Verenigde Staten maar niet iedereen is daar blij mee. Amerikaanse journalisten die verslag willen doen zijn namelijk boos vanwege een kledingadvies dat het Britse Hof heeft uit doen gaan. Daar staat precies in beschreven hoe de journalisten zich moeten kleden bij de ontvangst van William en Kate aanstaande zondag. De belangrijkste regel is: geen gympen of sportschoenen. En dat is bij het journaille in het verkeerde keelgat geschoten. Zij vinden dat de Britten niks te maken hebben met welke sokken, mantelpakjes of schoenen ze dragen.
het Witte Huis kent geen kledingvoorschriften, maar toch is ook daar het gebruik van jasje-dasje normaal. Dus waarom iedereen er ineens over valt is voor sommigen een raadsel.
Elton John valt van stoel
Een video van Elton John die van een stoel valt wordt veel gedeeld. De Britse zanger maakte een flinke smak toen hij op een inklapstoel wilde gaan zitten om een tenniswedstrijd voor het goede doel te kijken. John moedigde bij de wedstrijd zijn eigen team aan. Na het geven van een high five aan tennisser John McEnroe wilde hij gaan zitten en ging het mis. Gelukkig was de zanger zijn humor niet verloren. 'I'm not standing, grapte hij, verwijzend naar zijn hit 'I'm still standing'.
Lezers willen geen goed nieuws
Goed nieuws is geen nieuws, luidt een bekend journalistiek credo. Een Russische nieuwssite, City Reporter, besloot dat eens te onderzoeken en bracht als sociaal experiment een dag lang alleen maar goed nieuws. Zelfs potentieel negatief nieuws werd positief gebracht, zoals "Geen grote vertragingen ondanks sneeuw" bijvoorbeeld. Het resultaat was een pagina vol leuk dierennieuws en regenbogen. Maar wat blijkt? De lezers willen helemaal geen positief nieuws. Althans, de lezers van City Reporter zaten er niet op te wachten. De site verloor op de alleen-goed-nieuws-dag maar liefst tweederde van de normale bezoekers op een dag, schrijft een redacteur op zijn Facebookpagina.
Vragen? Stel ze!
Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.