Gisteren brachten wij het nieuws dat wetenschappers van het Radboudumc ontdekt hebben dat mensen in staat zijn bewust hun immuunsysteem te beïnvloeden, als zij de technieken van iceman Wim Hof toepassen.

Wat betekent dit voor patiënten? Of moeten we oppassen voor valse hoop? Henk van den Bergh is reumapatiënt en ‘Wim Hof-believer’. Al anderhalf jaar is hij verslaafd aan kou. Hij duikt dagelijks in het Gooimeer. Zijn reuma is een stuk minder geworden tot verbazing van zijn reumatoloog. We spreken beide. Daarnaast een gesprek met psychofysioloog Bert Garssen van het Helen Dowling Instituut die waarschuwt voor overspannen verwachtingen, vooral door kankerpatiënten. 

Op www.eenvandaag.nl/wimhof wordt het met behulp van online storytelling het hele verhaal van Wim Hof op spectaculaire wijze verteld. Daarnaast is de reportage die EenVandaag gisteren uitzond over de iceman rechts bovenaan deze pagina te bekijken. 

Een korte samenvatting van het verhaal van gisteren kunt u hieronder bekijken: (Engels ondertiteld):

audio-play
Geen titel

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.