Een filmpje van een rat in een rijdend metrostel in New York wordt veel gedeeld. Te zien is dat de meeste reizigers het niet zo op hebben met de rat, die per ongeluk vanaf een perron de wagen in is gekropen. Sommigen staan zelfs op de stoelen om te voorkomen dat de rat ze aanraakt of, nog erger, in hun broekspijp kruipt.

Het rattenprobleem in New York is al lang een doorn in het oog van vele inwoners. Vorig jaar verklaarde burgemeester Bill de Blasio nog de oorlog aan alle ratten in zijn stad. De rattenklaaglijn verwerkte dat jaar namelijk een recordaantal van 24.000 telefoontjes. Als maatregel zijn er toen vijftig rattenjagers de strijd aangegaan met de circa twee miljoen ratten die de stad telt. Er wordt zelfs onderzocht of de ratten bestreden kunnen worden door het voeren van anticonceptiemiddelen. De gemeente Amsterdam volgt dit op de voet, omdat ook daar steeds meer meldingen over ratten komen, met name in Zuid-Oost. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.