Er stromen steeds meer betogers naar het internationale vliegveld van Bangkok. Er zijn nu duizenden demonstranten in gele t-shirts die het voor vliegtuigen onmogelijk maken om te vertrekken. De acties zijn niet alleen een gigantische economische klap voor het land, er zitten inmiddels meer dan 100.000 toeristen vast in Bangkok en omgeving. Vanmiddag vertrekt er een vlucht van KLM vol met Nederlanders vanaf het vliegveld van Phuket. EénVandaag volgt één van de vele Nederlandse gezinnen die zijn gestrand in Bangkok.

Een Boeing 747-400 van de KLM is maandag rond 13.00 uur (19.00 uur lokale tijd) met gestrande toeristen uit Thailand naar Nederland vertrokken. Het is de eerste ingelaste vlucht van de luchtvaartmaatschappij, die samenwerkt met Air France.Het toestel is volgens een woordvoerster van de KLM met 428 passagiers helemaal vol en vliegt via Kuala Lumpur (Maleisië). Onbekend is hoeveel Nederlanders aan boord zijn ,,maar het zijn er behoorlijk wat''.Het toestel vertrok uit Phuket in het zuiden van het Aziatische land. Twee luchthavens van Bangkok zijn door politieke strubbelingen gesloten. De Boeing wordt in de nacht van maandag op dinsdag rond vier uur op Schiphol verwacht.ConfrontatieDe politieke crisis in Thailand verhardt. Nadat demonstranten van de oppositie een week geleden twee vliegvelden bij Bangkok bezetten, hebben zich zondagavond duizenden regeringsaanhangers gemobiliseerd. Ze willen voorkomen dat het Constitutionele Hof dinsdag beslist dat de regering moet aftreden en dreigen het hof te bestormen.De oppositiepartij Volksalliantie voor Democratie (PAD) eist het aftreden van de huidige regering, omdat de regering veel te nauwe banden heeft met oud-premier Thaksin Shinawatra. Met de bezetting van de twee vliegvelden probeert de oppositie extra druk uit te oefenen. Hierdoor werden circa 100.000 toeristen getroffen.De politie heeft zondag de demonstranten van de oppositie bevolen te vertrekken, maar daaraan gaven de duizenden betogers geen gehoor. Wel lieten ze 37 vliegtuigen vertrekken van het internationale vliegveld. Er stonden sinds dinsdag 88 lege vliegtuigen.

Nederlandse vlucht uit Bangkok

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.