De Tweede Kamer debatteert op dit moment over de Turkije-deal. Door de deal zijn tot nu toe 325 vluchtelingen van Griekenland naar Turkije teruggestuurd.

 De Europese Unie heeft op haar beurt 79 Syriërs uit de kampen opgenomen. 

Betekent dit dat het plan werkt? Is er sprake van een waterbedeffect? En hoe is de situatie in Griekenland waar tienduizenden migranten gestrand zijn nu Macedonië de grens dicht houdt.

In de studio een gesprek met Arianne de Jong, directeur van dokters van de wereld. Geralien Tanaisis vertelt vanaf het Griekse eiland Chios over de situatie daar nu Europarlementariër en Turkije-rapporteur Kati Piri reageert.

Ook meepraten? Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Laura Kors bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.