In Nederland wordt nog weleens schamper over het Eurovisie Songfestival gesproken als een circus vol rariteiten waar we toch vooral naar kijken om te lachen. Maar in veel landen is het festival serious business met veel aanzien. 

Toen Azerbeidzjan won en in 2012 het festival in Baku organiseerde, lieten ze zelfs een heel nieuws stadion bouwen, speciaal voor het Eurovisie Songfestival. Het wordt vooral in veel Oost-Europese landen gezien als de culturele evenknie van een WK voetbal of de Olympische Spelen.

Maar ook elders in de wereld kent het Eurovisie Songfestival een groot succes. Het feit dat Australië sinds drie jaar deelneemt en dat het festival inmiddels ook in China en de Verenigde Staten op TV wordt uitgezonden zegt genoeg over het belang van het songfestival. De Superbowl is niet langer het best bekeken live event op TV, maar dat is het Eurovisie Songfestival met meer dan 200 miljoen kijkers wereldwijd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.