Computerexperts dringen aan op een hertelling van de van de uitslagen van de presidentsverkiezingen in drie Amerikaanse staten. Het gaat om Michigan, Wisconsin en Pennsylvania. Volgens één van de computerexperts zou Clinton het slechter hebben gedaan in kiesdistricten waar met computers werd gestemd dan in districten waar met papieren stembiljetten werd gewerkt. 

In districten waar met een computer werd gestemd haalde Hillary zeven procent minder stemmen dan in districten waar papieren stembiljetten zijn gebruikt. Dit zou volgens deskundigen kunnen duiden op fraude of zelfs mogelijke hacks.

Voor de mogelijkheid van een hack van stemcomputers werd voor de verkiezingen al gewaarschuwd. De bevindingen van de wetenschappers zijn volgens CNN vorige week al aan het campagneteam van Clinton meegedeeld. Zowel het team van Clinton als van Trump heeft nog niet gereageerd op de bevindingen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.