Vrijdag stopte het kabinet plotseling de subsidieregeling voor groene stroom. Reden: Nederland voldoet sneller aan de europese doelen voor groene stroom. De ondernemers in Nederland die zich bezig houden met het maken en uitvinden van methodes om groene stroom op te wekken zijn boos.

Projecten die jarenlange voorbereiding nodig hebben gaan nu opeens niet door. Maar de kosten zijn wel gemaakt! De ondernemers vinden de overheid nu onbetrouwbaar en vragen zich hardop af of het nog wel zin heeft om in Nederland groene stroom te ontwikkelen.In tweevandaag een portret van twee ondernemers. De eenmanszaak van karel Maliepaard, hij werkte 8 jaar aan een windmolenpark dat er nu niet komt. En Daan van Vliet. Hij is direkteur van Unica. In zijn bedrijf werken dertig mensen aan de ontwikkeling van een verbrandingsoven die van slachtafval sxroom maakt. Het eerste model draait succesvol maar de dertig vervolgorders die er waren gaan nu grotendeels niet door. De afnemers willen wel groene stroom maar als de overheid het verschil voor de duurdere groene stroom niet bijlegt, zien ze van hun orders af.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.