Het kabinet draait de gaskraan in Groningen verder dicht. Ook wordt het komende jaar fors werk gemaakt van het versterken van woningen in het aardbevingsgebied. 

Dat maakte minister Henk Kamp (Economische Zaken) dinsdagavond bekend. Veel belangenclubs en politieke partijen vinden het allemaal veel te weinig. 

Vandaag licht de minister het besluit toe in Groningen. Maar wat vinden de inwoners zelf van het besluit? Verslaggeefster Laura Kors is in de provincie en doet verslag. Luister hier naar het tweede deel van de reportage:

De minister gaf al aan dat hij de zorgen van de Groningers serieus neemt en er alles aan zal blijven doen om hun veiligheid te vergroten. Kamp zei dinsdagavond dat de eerste voorzichtige signalen lijken aan te geven dat er minder aardbevingen zijn sinds er minder gas wordt gewonnen. Nog minder gas winnen kan volgens Kamp niet.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.