Facebookoprichter Mark Zuckerberg kondigt aan dat het sociale medium vanaf nu definitief op de schop gaat. Voortaan zal de nadruk liggen op 'betekenisvolle sociale interacties'. Dat betekent dat berichten waarop veel gereageerd wordt voortaan bovenaan komen te staan in de feed, en andere berichten helemaal onderaan of bijna onzichtbaar worden.

Dat is slecht nieuws voor bijvoorbeeld nieuwssites die berichten delen waar niet per se veel op gereageerd wordt. Je Faceboo feed komt er dus voortaan heel anders uit te zien. Berichten van ‘gewone’ vrienden komen weer vaker voorbij.

Zuckerberg wil zo voorkomen dat mensen enkel door het nieuwsoverzicht scrollen, waarvan critici stellen dat dat zeer verslavend werkt. Hij vindt namelijk dat de balans zoek is op Facebook door de enorme toename van 'publieke content', waarmee hij posts van bedrijven, merken en media bedoelt.

De verwachting is dat we in het begin hierdoor minder tijd op Facebook door zullen brengen, omdat onze verslaving niet langer gevoed wordt. Maar Zuckerberg heeft er vertrouwen in dat dit na enige tijd van gewenning weer zal herstellen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.