Protestacties bleken succesvol.

Een paar weken geleden berichtte EénVandaag over Eric uit Congo: de jongeman die als enige van zijn gezin teruggestuurd zou worden naar zijn geboorteland. Dit riep verontwaardiging op bij velen. Zo zijn er via de website ericmoetblijven.nl al duizenden protestbrieven binnengekomen. Ook kinderen zetten zich in voor Eric: 28 maart doen ze mee aan een wereldrecord 'balletje hooghouden'. De protesten hebben echter al succes geboekt: Vanmorgen werd bekend dat Eric mag blijven!

In deze zaak zijn de volgende uitspraken gedaan:

Nico Oomen, leraar van Eric, vindt dat de politiek zichzelf tegenspreekt. "De politiek zegt dat het gezin de hoeksteen is van de samenleving, maar tegelijkertijd slaan ze een stuk van die hoek af."Carla van OS van Defence for children: "Het terugsturen van kinderen als Eric is schending van het Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Daarin staat immers dat de belangen van het kind altijd het belangrijkste zijn." De immigratie en naturalisatiedienst: Eric moet terug. "Hij voldoet niet aan de voorwaarden en kan in Congo weer bij zijn tante terecht waar hij voorheen ook woonde." Wie heeft gelijk? Laat op ons forum je mening achter!

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.