De 'restjesmensen van Europa' voelen zich in de steek gelaten door de politiek * Bestrijding ebola in Congo moeizaam door wantrouwen en onrust * Ruzie tussen Italië en Europa ook voor ons belangrijk

De 'restjesmensen van Europa' voelen zich in de steek gelaten door de politiek. Het zijn gebieden in Europa waar eens veel geld werd verdiend in de mijnbouw, de staalindustrie, de zware industrie, zoals het Duitse Rührgebied, waar nog slechts de ruïnes te zien zijn van wat ooit die toonaangevende industrie was. Wat overblijft is werkloosheid en eenzaamheid voor velen. * Bestrijding ebola in Congo moeizaam door wantrouwen en onrust. De uitbraak van ebola in het noordoosten van Congo is na bijna drie maanden nog niet onder controle, meldt hulporganisatie Artsen zonder Grenzen. Conflicten en wantrouwen zorgen voor uitdagingen bij de bestrijding van het virus. 'Mensen hebben schrik om zich te laten behandelen.' * Dit is waarom de ruzie tussen Italië en Europa ook voor ons belangrijk is. Armpje drukken, pingpongen, blufpoker... De ruzie over de Italiaanse begroting doet denken aan een gezelschapsspel met twee fanatieke deelnemers. Maar ze spelen wel met vuur. Als het land en de banken echt in de problemen komen, heeft dat onvermijdelijk effect op heel Europa en dus ook op ons.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.