Vanaf volgende week kunt u onder andere kiezen voor deze kandidaat. Wilt u meestemmen en bent u nog geen lid? Meld u dan nu aan bij het EenVandaag Opiniepanel en u krijgt volgende week de enquête Politicus van het Jaar 2011 in uw mailbox.

Na een studie politicologie begint Edith Schippers in 1993 als persoonlijk medewerker van VVD-Tweede kamerlid Dick Dees. In 1994 wordt zij fractiemedewerker voor de Tweede Kamerfractie. Dit doet zij drie jaar.

Schippers wordt in 2003 lid van de Tweede Kamer. Daar beheert de VVD’er de portefeuille volksgezondheid. In 2006 wordt zij de vice-fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen staat Schippers tweede op de kandidatenlijst. Daarnaast is zij een van de belangrijkste adviseurs van Mark Rutte tijdens de kabinetsonderhandelingen. Zij wordt later minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Rutte.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.