Dierenpark Emmen gaat eind 2015 dicht en wordt vervangen door dierenpark Wildlands. We blikken terug met Aleid Rensen, de directrice die samen met haar man Jaap de dierentuin groot maakte.

Zij en haar man Jaap hadden van 1970 tot 1995 de leiding over de dierentuin en brachten deze tot grote bloei door alles op de schop te gooien en nieuwe wegen in te slaan.

Het Noorderdierenpark werd toonaangevend en kreeg internationale erkenning. Een romantische tijd treedt tegemoet waarbij miljoenen mensen het dierenpark bezochten en Rensen de pasgeboren dierentuin dieren thuis op liet groeien met de fles. Het Dierenpark Emmen, zoals het tegenwoordig heet, maakte na het vertrek van Aleid en Jaap Rensen moeilijke tijden door.

Over twee jaar verhuist het naar een nabijgelegen locatie. De dierentuin waarmee generaties Nederlanders zijn opgegroeid, is daarmee definitief verleden tijd. We blikken met haar terug op de tijd van toen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.