Een heel erg dapper twaalfjarig meisje uit Utah, Savannah heet ze. In haar kerk, een Mormoonse kerk, neemt ze het woord om te getuigen. Dat is normaal in dat soort kerken. Maar wat zegt ze precies? 

Het is moeilijk te verstaan, maar ze zegt dat ze lesbisch is. Terwijl Savannah nog aan het woord is wordt de microfoon uitgezet en komt de voorganger haar wegsturen. Het filmpje van deze gebeurtenis gaat als een lopend vuurtje over het web.

De ouders van Savannah steunen haar volledig, maar nog beter: de steunbetuigingen die ze via sociale media krijgt zijn niet bij te houden.

Het filmpje is een jaar oud maar nu door de ouders via CNN naar buiten gebracht, ze hebben met het gezin de Mormoonse kerk verlaten.

De officiële positie van de mormonenkerk is niet anti-homo, maar blijkbaar gaat het op het niveau van de lokale kerken nogal mis.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.