De Belgische minister van Veiligheid, vicepremier Jan Jambon, bedankt vandaag de Twitter community voor het opvolgen van de vraag van de politie gisteravond om niet te twitteren tijdens de politieacties in Brussel. Hij deed dit in een interview bij VTM Nieuws.

Hij dankte zelfs nog voor de vele kattenfoto’s die Brusselaars massaal deelden onder vermelding van #BrusselsLockdown. Net als overigens de politie, die op Facebook als dank voor de katten een foto van een bak voer postte.

Céline Dion eert slachtoffers Parijs

Céline Dion bracht vannacht tijdens de uitreiking van de American Music Awards een eerbetoon aan de slachtoffers van de terreuraanslagen in Parijs. Tijdens de show, die live werd uitgezonden op televisie, zong zij 'Hymne a l’amour’ van Edith Piaf. Op de achtergrond waren beelden te zien van Parijs. Menig toeschouwer hield het niet droog (ook al was misschien niet elke noot raak).

Henk Krol feliciteert opnieuw een overleden persoon

Nadat Henk Krol vorige week de overleden schrijver Joost Zwagerman op Facebook feliciteerde met zijn verjaardag liet hij al weten gewoon door te zullen gaan met de felicitaties, ondanks deze pijnlijke fout. En door gaat hij zeker, want de politicus heeft vandaag een overleden Fries gefeliciteerd met zijn verjaardag, schrijft de Leeuwarder Courant. Hij feliciteerde de Leeuwarder horecaondernemer Chris van den Berg, die vorige week overleed.

“Maak van deze eerste koude maandag van dit seizoen, een leuke, feestelijke, onvergetelijke en vooral gezellige verjaardag,'' schrijft Krol op Van den Bergs Facebookpagina.

Jongetje zingt volkslied ondanks hik

Het zal je maar gebeuren. Mag je als 7-jarige het volkslied zingen bij een belangrijke honkbalwedstrijd… en dan krijg je de hik. Het weerhield de Australische Ethan Hall er dit weekend niet van om het nationale lied door te zingen voorafgaand aan de honkbalwedstrijd tussen Adelaide Bite en de Brisbane Bandits.

Gelukkig werd zijn doorzettingsvermogen beloond. Hij kreeg een enorm applaus toen hij klaar was. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.