Op 18 maart gaan we naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. De StemWijzer helpt twijfelende kiezers een handje en geeft meer informatie over welke thema’s er spelen.

De StemWijzer is ontwikkeld door ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat. Er zijn van tien provincies StemWijzers beschikbaar. Hier vult u ook de EenVandaag StemWijzer Eerste Kamer in. Deze is ontwikkeld omdat de gekozen Statenleden in mei op hun beurt weer de leden van de Eerste Kamer kiezen (getrapte verkiezingen). Lees hier meer over de Provinciale Statenverkiezingen.

Stellingen

De StemWijzer bevat stellingen die kunnen worden beantwoord met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. Deze stellingen hebben betrekking op de belangrijkste verkiezingsthema’s, per provincie of in de Eerste Kamer. Na het beantwoorden van de stellingen krijgt de bezoeker te zien met welke partij hij of zij de meeste overeenkomsten heeft.

Provincies

Op StemWijzer.nl staan provinciale StemWijzers van Drenthe, Flevoland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland. 

Voor stemhulpen van Friesland en Zeeland, klik op de links.

Vul hier de StemWijzer in!

Op zaterdag 14 februari zond EenVandaag een thema-uitzending uit over de Provinciale Statenverkiezingen: kijk deze hier terug.

Lees ook