De onderhandelaars van CDA, VVD en PVV zijn vanmiddag te gast geweest bij informateur Ivo Opstelten met de bedoeling gesprekken te hervatten over de vorming van een nieuw kabinet. Is de crisis binnen het CDA echt onder controle? Wat betekent de verdeeldheid binnen de partij voor de toekomst van het CDA?

De crisis binnen de CDA-fractie lijkt bezworen na bijna een hele dag vergaderen over het groeiend bezwaar van een aantal CDA'ers tegen samenwerking met de PVV, onder wie Ab Klink. Klink was direct betrokken bij de onderhandelingen, maar hij heeft nu plaats gemaakt voor Ank van Bijleveld. Maxime Verhagen zegt vertrouwen te hebben in de goede afloop.

Na een pittig gesprek vanmiddag geeft Geert Wilders aan dat hij nog moet nadenken of er verdere onderhandelingen mogelijk zijn. Mark Rutte geeft voorlopig ook geen antwoord en zal in eigen kring beraden. Beide heren hebben veel vragen gesteld aan Maxime Verhagen en nemen de tijd om besluit te nemen. Bestaat er nog een kans dat minderheidskabinet met gedoogsteun van PVV doorgaat?

CDA wacht op besluit VVD en PVV