Het Opiniepanel van EenVandaag is uitgeroepen tot het beste panel van Europa in de jaarlijkse wereldwijde verkiezing van software leverancier Vision Critical. Presentator Gijs Rademaker nam het op tegen 6 geselecteerde finalisten uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Vandaag nam hij in Chicago de prijs in ontvangst. 

De publieksjury was onder de indruk van het grote aantal panelleden, de hoge respons en de snelheid waarmee Eenvandaag onderzoek doet. Veel breaking news surveys worden binnen 6 uur uitgestuurd en op tv gepresenteerd. 

Gijs Rademaker zegt in een reactie: 'Met het EenVandaag Opiniepanel willen we de stem van gewone mensen laten horen over het nieuws. Onze panelleden zijn van onschatbare waarde voor ons. Het heeft EenVandaag een rijker journalistiek programma gemaakt. We laten de mening van onze 50.000 panelleden horen op radio, tv en online. Zij vertellen ons unieke verhalen die we op een andere manier niet zouden kunnen vinden. Ik ben er trots op dat politici en beleidsmakers naar ons luisteren en hun beleid aanpassen vanwege de mening van onze panelleden. We willen onze panelleden, die iedere week trouw meedoen hartelijk bedanken. Dit is hun prijs!  

Over de verkiezing

De Insight Community of the Year verkiezing wordt jaarlijks wereldwijd georganiseerd door Vision Critical. Aan de verkiezing kunnen alleen panels meedoen die werken met hun onderzoekssoftware. Dit zijn honderden panels in alle landen van de wereld. In juni won het EenVandaag Opiniepanel de Nederlandse voorverkiezing. Wereldwijd werden er vandaag drie regioprijzen uitgereikt: beste panel van Noord-Amerika, Azië en Pacific en de regio Europa, Afrika en Midden-Oosten. Het Opiniepanel won in de laatste categorie van 5 andere geselecteerde finalisten. 

Bekijk hieronder een video over hoe een flitspeiling van het Opiniepanel tot stand komt.