EenVandaag, het actualiteitenprogramma van AVROTROS, gaat vanaf vandaag een nieuwe samenwerking aan met onderzoeksbureau Ipsos. Het bureau zal de komende jaren de zetelpeilingen verzorgen die onder de naam ‘De Peiling’ zullen worden gepresenteerd in EenVandaag.

EenVandaag-opiniepeiler Gijs Rademaker is verheugd over de samenwerking. “Ipsos is een gerenommeerd onderzoeksbureau en toonaangevend in ons vakgebied. En hun onderzoeksmethode sluit uitstekend aan bij de filosofie van EenVandaag: een focus op de zwevende en twijfelende kiezer."  Tot nu toe konden mensen in de peilingen van EenVandaag (voorheen 'De Stemming', uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK) vijf stemmen verdelen over partijen. "Bij Ipsos zijn dat tien stemmen. Het aantal stemmen verschilt, de methode blijft."

Ipsos Research Director Marianne Bank over de samenwerking:  “De programma’s van EenVandaag worden dagelijks bekeken en beluisterd door ruim een miljoen mensen. Wij zijn blij dat we door deze samenwerking een breed publiek bereiken met onze zetelpeilingen.

EenVandaag publiceert elke laatste dinsdag van de maand, om 13.00 uur een nieuwe zetelpeiling op radio, tv en online. De resultaten zijn vanaf dat moment ook uitgebreid in te zien op www.depeiling.nl en in de speciale app ‘De Peiling’ (gratis verkrijgbaar via de Appstore en Google Play).    

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.