Als we de 'bookmakers' moeten geloven is de buit al binnen, maar het publiek is allerminst zeker van winst voor Duncan Laurence op het Songfestival vanavond. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 12.000 leden van het Opiniepanel. 

Eenderde (32 procent) denkt dat Duncan Laurence het songfestival wint. 40 procent denkt dat toch een ander land er met de trofee vandoor gaat. Het overige deel (28 procent) heeft minder op met het songfestival en heeft geen mening over de prestaties van Duncan Laurence.

Hoop doet winnen

De wens is de vader van de gedachte, blijkt ook uit het onderzoek. Van de mensen die hopen dat hij wint, denkt 54 procent dat dat daadwerkelijk gaat gebeuren. Het deel dat niet hoopt dat hij gaat winnen, 20 procent van het totaal, is minder gerust op een goede afloop.

info

Over dit onderzoek

Het onderzoek is tussen donderdag 16 mei en vrijdag 17 mei gehouden onder 12.819 mensen uit het Opiniepanel. Het grootste deel van de data is verzameld voor de halve finale van het Songfestival, waarin Duncan Laurence doorging naar de finale. Ondervraagden konden in de vragenlijst een fragment van het nummer van Duncan Laurence luisteren. De uitslagen zijn gewogen op zes variabelen.