Zeven op de tien jongeren (71%) vinden dat de 18-jarige Mauro in Nederland mag blijven. Daarnaast is driekwart van de jongeren (77%) voorstander van het plan van de PvdA en de ChristenUnie om minderjarige asielzoekers die hier al meer dan acht jaar in Nederland wonen, een verblijfsvergunning te geven.

De meiden zijn Mauro beter gezind dan de jongens: van acht op de tien meiden mag hij blijven, tegenover zes op de tien jongens. Het argument van de jongeren die vinden dat Mauro in Nederland mag blijven, is dat het “onmenselijk” is om hem terug te sturen. Na zo’n lange tijd in Nederland waarin hij goed geïntegreerd is kun je het niet maken hem nog uit te zetten, menen zij. 22 Procent vindt dat Mauro wel uitgezet moet worden.

Studievisum geen goede oplossing

Zes op de tien jongeren (61%) zijn van mening dat een studievisum geen goede oplossing is voor Mauro. Vooral de jongeren die het nieuws over Mauro naar eigen zeggen heel goed volgen, zijn tegen deze oplossing (75%).

Gelukszoekers niet...

Zes op de tien jongeren (61%) vinden dat minderjarige asielzoekers die naar Nederland zijn gekomen voor een betere (economische) toekomst, geen verblijfsvergunning hoeven te krijgen. Een respondent zegt: “Gelukszoekers kun je natuurlijk niet allemaal toelaten. Dat kost banen en woonruimte voor de Nederlander die hier geboren wordt.”

...gevaarlopers wel

Minderjarige asielzoekers die gevaar lopen in hun eigen land, moeten van ruim acht op de tien jongeren (83%) wel een verblijfsvergunning krijgen. De meiden zijn ook hier weer milder: 90 procent vindt dat asielzoekers in zo’n geval mogen blijven, tegenover 76 procent van de jongens.

Download

Download

Moet Mauro weg?

CDA Maastricht gaat in tegen beleid minister

Kamer debatteert over zaak Mauro

De nieuwe Mauro's

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.