In de aanloop naar de thema-uitzending aanstaande zaterdag over (v)echtscheidingen, hier het verhaal van Henk wiens ouders zijn gescheiden. Henk: "Mijn ouders waren meer met zichzelf bezig dan met mij."

"Toen ik 10 jaar oud was gingen mijn ouders scheiden van elkaar. Het was allemaal niet fijn op dat moment, maar als ik er op terugkijk is het wel beter geweest dat mijn ouders gingen scheiden. Kind zijn in een gezin met ouders die altijd ruzie hebben is niet goed. Voor mij was dat altijd het allerergste: je ouders zien die ruzie hebben met elkaar hebben.

En toch doet het ontzettend pijn als ze uiteindelijk gaan scheiden. Er verandert heel veel in je leven. Ik ging bijvoorbeeld met mijn moeder mee naar mijn opa en oma, en mijn vader die ging op zijn eigen wonen. Het heeft veel impact op je, zeker omdat mijn ouders geen goede afspraken hadden gemaakt wat betreft mij. Ze waren meer bezig met zichzelf.

Wat ik aan alle ouders mee wil geven is: vraag wat het kind zelf wil, bij de moeder of vader blijven of om de week. Een kind moet vooral kind zijn en niet zomaar overgelaten worden aan anderen en dat het zelf niets in te brengen heeft."