De Mexicaanse griep? Daar halen jullie je neus voor op. Slechts een op de zes (15 procent) is bang om aangestoken te worden. Het merendeel heeft totaal geen angst. Volgens veertig procent is de Mexicaanse griep gewoon een ‘hype’.

Griep komt naar je toe

De griep, kan die niet in Mexico blijven? Nee, die komt naar je toe na de zomer. De meerderheid van jullie voorspelt dat de griep zich nog verder gaat uitbreiden. Be aware! Veertig procent vindt dit eigenlijk wel een spannend idee, zo’n wereldepidemie. Net als in de film.

Kom maar op met die spuit

Jullie voelen je veilig in Nederland: bijna driekwart procent heeft alle vertrouwen in onze overheid. Die zal zijn burgers optimaal beschermen tegen een griepepidemie. Onze minister Klink van VWS heeft 34 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep aangeschaft. Daar komt een op de vijf liefst nu al voor in aanmerking.

Was je handen

Met voorbereidingen zijn jullie nog niet bezig. Hoewel jullie wel vinden dat bedrijven en scholen zich daar mee bezig moeten houden. Een enkeling geeft aan vaker zijn handen te wassen of desinfecterende gel te kopen. Niet meer naar school of werk? Top-3 van populaire tijdsbestedingen volgens jullie:

1. Surfen op internet

2. Lezen

3. Films kijken

4. Gamen

5. TV kijken

Ook geven sommige respondenten aan zich dan wel te vermaken met vriend of vriendin (maar pas op: die krijgt dan ook de griep!), gaat een enkeling de oude brommer opknappen of wordt het huis eindelijk eens schoongemaakt. Kortom: er is genoeg te doen bij het serieus uitbreken van de Mexicaanse griep.