Het is tijd dat Nederland, net als Frankrijk, een wet aanneemt die het aanzetten tot buitensporige magerte strafbaar stelt. 70 procent van jullie heeft schijnbaar genoeg van tante Sidonia's die zo dun zijn dat ze door de tralies van Alcatraz kunnen ontsnappen.

Tweederde zegt dat te dunne modellen verboden moeten worden op de catwalk. Meer vlees aan die botten! Supertof dat er in 3 uur tijd maar liefst 600 meiden meededen aan de anorexia-enquête! Gracias, chicas! Als je nog wat kwijt wil over anorexia, eetstoornissen, te dunne modellen of pro-ana sites, laat dan je comment achter.

Keihard kotsen

Pro-ana, een nieuwe spirituele cursus zelfontplooiing? Nee hoor, het blijkt een term voor websites die aanraden een appel als avondeten te eten en verschillende kotstechnieken demonstreert. 64 procent kent deze websites. Daarvan ziet 85 procent liever dat deze websites verboden worden. Volgens jullie is het helemaal niet je eigen keus om jezelf uit te hongeren (60 procent).

Ik háát die weegschaal!

Dan naar jullie zelfbeeld. Wat fijn om te lezen dat in ieder geval eenderde helemaal tevreden is met het uiterlijk. Hou die gedachte vast. Tweederde vindt zichzelf een beetje te dik of te dik. Te nauwe bikini's, siliconenmemmen en blokjesbuiken in de media: ruim de helft wordt onzeker van het huidige schoonheidsideaal. Een tiende van jullie heeft zelfs al met een eetziekte te maken gehad. De helft heeft wel eens een dieet gevolgd, ja lekker sonja-bakkeren met twee aardappels en een eetlepel light spinazie! Mjammie.

Bekijk ook de uitslag in de uitzending van EenVandaag!