De John de Mol-trash soap De Gouden Kooi roept bij jullie opvallend tegengestelde reacties op. Of je haat het óf je vindt het helemaal te gek. Een vijfde heeft zich nog nooit gewaagd aan deze slangenkuil vol tokkies. Als gemiddeld rapportcijfer krijgt de reality soap van jullie een 5,4.

Zo gek als een deur

Er deden zo'n 2063 jongeren mee aan de Gouden Zooi-enquete. Volgens ruim veertig procent van jullie zijn de Gouden Kooi-bewoners psychisch gestoord. Tja, zou je nog niet helemaal wappie zijn als je de villa binnen wandelt, dan ben je het wel als je eruit komt! Jullie zijn zelf overigens ook niet zo helder: eenderde geeft aan tegen programma's als de Gouden Kooi te zijn, maar tóch te kijken! Das ook frappant.

Waarom naar de Gouden Kooi kijken?

De belangrijkste redenen die jullie hebben aangegeven:

- om te lachen

- uit nieuwsgierigheid

- om te ergeren

De leukste redenen die jullie zelf gaven:

- ik ben blij dat ik zelf niet zo gek ben

- educatief verantwoord: ik studeer voor GGZ

- ik ben verliefd op Jaap

- kaarten voor de dierentuin zijn zo duur

- om achterlijke mensen dom te zien doen

- om nieuwe scheldwoorden te leren

- omdat we dan altijd eten

The end of the Gold Cage

Eenvijfde van jullie kijkt dagelijks naar de Gouden Kooi en nog eens eenvijfde kijkt een paar keer per week. De helft van jullie is blij dat het programma van de buis verdwijnt; een derde vindt het juist jammer. Een kwart krijgt er geen genoeg van en zegt: doe mij nog maar een Gouden Kooi deel 2. Is het programma überhaupt wel echt? Nee, denken jullie. Meer dan de helft van jullie denkt dat de bruiloft tussen Huub en Claire in scène is gezet.

Welke malloot wordt miljonair?

Wie gaat deze barbaarse strijd winnen? Jullie denken 'zuurpruim Brian'. (33 procent) 'Terror Jaap' - de naam zegt het al - wordt tweede (23 procent). Die kan waarschijnlijk samen met Amanda en Huub - helemaal platzak - op zoek naar een ruimdenkende werkgever. ("Wie? Terror-Jaap? Nee, we hebben geen vacatures open!") Is het programma echt of fake?

Wedstrijdje kotsrollen

Zelf door de kots rollen om een miljoen te winnen? Eenderde heeft daar geen problemen mee. Er is daar wel een opmerkelijk verschil tussen de mannelijke en vrouwelijke respondenten (45 procent man zou rollen tegenover 25 procent vrouw).