Anne de Vos (17) is sinds bijna twee jaar geregistreerd als orgaandonor. Naar aanleiding van ons onderzoek en onze uitzending over orgaandonatie van gisteren, schreef zij op waarom ze het belangrijk vindt om haar organen na haar dood ter beschikking te stellen. 

"Ik ben orgaandonor, omdat ik niet wil dat mijn organen nutteloos in de grond liggen. Stel je voor, iemand heeft een nieuwe nier nodig, als diegene dat niet krijgt zal hij of zij dood gaan. Ik kan niet helpen! Als ik mijn organen doneer kunnen ze het leven van misschien wel meerdere mensen redden. Ik zou er veel mensen een nieuw en gelukkig leven mee kunnen schenken. Waarom zou ik met deze redenen nou geen donor worden? Ik zag absoluut geen redenen om het niet te doen. En die zie ik nog steeds niet, ik ben nu bijna 18 en al 2 jaar orgaandonor.

Ik doneer alle organen die ik heb en die gebruikt kunnen worden zodra ik dood ben, behalve mijn huid. Mijn ouders vonden het niet fijn als ik mijn huid zou doneren. Zij vonden het belangrijk dat ik mooi opgebaard zou kunnen worden wanneer ik dan echt dood zou gaan. Ik snapte dit wel en stemde ermee in.

Het idee ontstond toen ik van die spotjes op de televisie zag over donor worden. Ik dacht in mezelf: ja dat doe ik. Ook een vriend van mij wilde het doen en dus hebben wij ons ingeschreven. Toen ik uiteindelijk ingeschreven was wilden mijn ouders ook donor worden. Dat is toch mooi meegenomen!"