Bestuurders van trams en bussen moeten steeds vaker ingrijpen om bellende en whatsappende fietsers te ontwijken. Dat zeggen de vervoersbedrijven zaterdag in het AD.

Fietsers en voetgangers staren naar het schermpje van hun mobiel en hebben geen oog voor de omgeving. Volgens Syntus fietsen veel jongeren dankzij WhatsApp rond 'als een kip zonder kop'.

De problemen zijn volgens de vervoerders in de grote steden het grootst. Precieze cijfers over hoe vaak het misgaat ontbreken, maar volgens HTM moeten bus- en tramchauffeurs in Den Haag alleen al veertig keer per dag ingrijpen om een aanrijding te voorkomen.

De vervoerders beseffen dat een verbod op bellen tijdens het fietsen niet haalbaar is. Connexxion pleit daarom voor lessen op school over het gebruik van mobieltjes in het verkeer.

Vorig jaar deed het 1V Jongerenpanel onderzoek naar deze kwestie. De uitkomst: twee op de drie jongeren (69%) kijken wel eens op het scherm van hun telefoon tijdens het fietsen, bijvoorbeeld om te sms’en of te navigeren.

Lees hier het volledige rapport.

HTM, de maatschappij die trams in De Haag heeft rijden, reageert:

‘Onze trambestuurders en buschauffeurs zien een toenemend gebruik van smartphones bij vooral fietsers en voetgangers in het verkeer. Daardoor ontstaan geregeld bijna-ongelukken. Tijdens de rit zijn er vele momenten waarop de bestuurder of chauffeur door zijn ingrijpen een aanrijding voorkomt. Onze tram- en buspassagiers ondervinden dagelijks de vervelende gevolgen hiervan.’