Natasza Tardio won dit jaar de Jonge Jury Debuutprijs voor haar Young Adult thriller Moordvrienden: haar eerste jeugdboek, over een vijftienjarige die een leraar en een aantal leerlingen op zijn school neerschiet. Tardio is journaliste en begon met het schrijven van non-fictie. 

Na Moordvrienden heeft ze inmiddels al een tweede Young Adult thriller geschreven: Onzichtbaar, waarin wederom jongeren en criminaliteit de hoofdrol spelen. In de boekthema’s zie je haar verbondenheid met de maatschappij en actualiteiten terug: ook bij het schrijven van fictie voelt zij zich journalist. Voor Moordvrienden deed ze bijvoorbeeld uitvoerig onderzoek naar ‘high school shootings.’  

We spreken Tardio over haar fascinatie wat mensen beweegt tot bepaalde acties en criminaliteit, waarom hebben sociale media zoveel invloed op jongeren en over de huidige maatschappij die volgens haar veel te weinig inlevingsvermogen heeft.

Zomerstop

EenVandaag maakt deze zomer een 'Zomerstop' bij gasten die een bijzonder jaar achter de rug hebben. We kijken met hen terug, bespreken het nieuws, staan stil en kijken vooruit. Kijk rechtsboven op deze pagina voor eerdere afleveringen.