Heb jij ook te weinig ruimte op je iPhone? Veel mensen kunnen geen foto meer maken omdat de telefoon te vol staat met apps, video’s en andere dingen. Daar is nu een oplossing voor.

Je geheugen leegmaken helpt soms even, maar vaak is het een week later alweer raak en zit je toestel opnieuw vol. Op internet wordt er echter een truc veel gedeeld waarmee je in één klap veel geheugen erbij krijgt zonder dat je daadwerkelijk iets weggooit.

Het werkt als volgt: ga naar de iTunes store en zoek een groot bestand op, een lange film, bijvoorbeeld Lord of the Rings. Klik op huren. iTunes gaat nu kijken of er genoeg geheugen op je telefoon is en schoont daarbij meteen je telefoon op.

 

Uiteindelijk zal hij zeggen dat er onvoldoende geheugen op je toestel is om de film te kunnen downloaden, maar er is wel meer ruimte vrijgemaakt. Gratis en voor niks heb je er op z’n minst tientallen MB’s, vaak honderden, voor terug gekregen. Als je het vier tot vijf keer herhaalt, kun je er zelfs één tot twee gigabyte mee vrijmaken.