Facebook komt weer met iets nieuws maar het is maar de vraag in hoeverre we hier op zitten te wachten. De nieuwe mogelijkheid heet 'Lists' en dat is ook precies wat het is: je kunt voortaan lijstjes aanmaken en delen. Wat je vandaag gaat doen, welke boodschappen je gaat halen of welke goals je hebt voor dit jaar. En die 'Lists' kun je dan vervolgens delen met je vrienden.

De nieuwe optie maakt onderdeel uit van de nieuwe strategie om meer sociale interactie te creeëren op het sociale medium, schrijft de New York Post. Zuckerberg wil dat Facebook weer meer een ontmoetingsplaats voor vrienden wordt, in plaats van het (fake)news en advertentiemedium dat het nu steeds meer is. 

Het is te hopen dat dit Facebook kan redden want uit een recent onderzoek blijkt dat het komende jaar naar verwachting zo’n 700.000 jonge Britten zullen stoppen met Facebook. Die zitten namelijk liever op Snapchat of Instagram. De nieuwe lijstjes-optie wordt langzaam uitgerold. Het is nog niet bekend wanneer Nederland aan de beurt is.